17 Mart 2009 Salı

Tarifsiz olmaz...

Tarif istenmişse vermemek olmaz.

Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1 çay kaşığı tuz
Alabildiğince un (ele yapışmayacak bir kıvamda olacak)

İç Malzemesi:
250 gr kıyma
1 büyük soğan
Tuz
Karabiber
1/2 çay bardağı su (harç macun gibi bir kıvam alacak)
Arzu edilirse içine maydanoz, kırmızı ve yeşil biber de konabilir.

Hamur malzemelerinin hepsi iyice yoğrululacak. Hamur yumağı küçük parçalara bölünüp yuvarlatılacak. Hamurların kurumaması için üzerini bir bezle örtmeyi unutmayın. Hamurları tek tek açarak içine harç bir kaşık yardımıyla yayılacak ve hamur yarım ay şeklinde kapatılacak. Kızgın yağda 1 - 2 dakika kızartılıp afiyetle yenilecek.

1 yorum:

pecete dedi ki...

Pazar sabah kahvaltısından sonra denenmiş yorumlarımı bırakıyorum. Öpüldünüz ailecek...